Jak šmakuje Moravskoslezsko?
V roce 2012 proběhl 2. ročník projektu "Jak šmakuje Moravskoslezsko?", který se zaměřil na gastroturistiku a již má svého vítěze.
Jedná se o soutěž nejlepšího původního regionálního receptu, přičemž ze sedmi finalistů vybere porota toho nejlepšího. Veškeré soutěžní recepty jsou zveřejněny na stránkách Moravskoslezského kraje www.msregion.cz. Ti nejlepší byly představeny na tiskové konferenci v srpnu a veřejnosti na zářijovém gastrofestivalu.
Odborná porota vybrala tři nejlepší recepty, přičemž na prvním místě se umístilo "Kančí pečeni paní nadlesní" dle receptu paní Heleny Žilové. Na dalších místech poté "Kozí brada" (A. Vašutová) a "Tvarohový koláč" (H. Febrová). Speciální cenu médií získal recept na Podmáslový chlebík (R. Zrníková)
Stejně jako první ročník se slavnostní zakončení konalo na hradu Hukvaldy v neděli 2. září 2012. Pro návštěvníky byla připravena řada ochutnávek, komentované gastro show, ukázky historického šermu a pro děti speciální zábavný program.
Tefonujte na 224 916 485, pište na kurzy@tyrkys.cz, navštivte nás osobně Na Moráni 5, Praha 2
TYRKYS, cesta ke vzdělání a úspěchu na jednom místě - kurzy, zkoušky, semináře
Průvodce cestovního ruchu
Spojený kurz Průvodce cestovního ruchu a region Praha
Místní zástupce cestovní kanceláře - Delegát
Přednášky z historie a dějin umění
Cizí jazyky pro cestovní ruch
Účetnictví a daně pro cestovní ruch
Doškolování pedagogů - akreditace DVPP